volg deze buurt
x
U kunt alleen een buurt volgen als u bent ingelogd. Heeft u al eerder aangemeld bij Buurtbestuurt? Log dan hier in. Nog niet eerder geregistreerd? Klik dan op de blauwe "Ik wil me registreren" knop.
GEBRUIKERSNAAM (IS UW EMAILADRES)
WACHTWOORD
Ik ben mijn wachtwoord vergeten
Door in te loggen kunt u reageren op berichten
U bent nog nooit op deze site geweest of heeft niet eerder uw gegevens ingevuld, maar u wilt zich wel aanmelden zodat u o.a. kunt reageren op berichten over uw buurt.
Wachtwoord vergeten
x
Bent u uw wachtwoord vergeten? Vul onderstaand formulier in
Vul uw e-mailadres en druk op "Wachtwoord opvragen". U zult een e-mail ontvangen met verdere instructies hoe uw wachtwoord te veranderen.
Stop met volgen van deze buurt
x
Weet u zeker dat u wilt stoppen met het volgen van deze buurt?
U ontvangt dan geen berichten meer over deze buurt.
Blijf op de hoogte!
x
De voordelen om uw buurt te volgen:
1
ontvang berichten van uw wijkagent over actuele zaken in uw buurt
2
blijf op de hoogte van de activiteiten in uw buurt
3
maak contact met uw buurtbewoners
4
reageer op berichten van andere buurtbewoners
1
kies uw buurt
16hovensekade
Adrien Milderbuurt
Beverwaard
Boomgaardshoek
Bospolderplein
Cool Zuid
De Esch
Digna Nieuw Engeland
Dokhavenbuurt
Essenburgbuurt Nieuwe Westen
Ganzerikplein e.o.
Gerrit van de Lindebuurt
Hoek van Holland L’Avenue
Hofstedebuurt
Homerusbuurt
Hordijkerveld
Irenebuurt
Kapiteinsbuurt
Katendrecht
Kiefhoek
Kleiwegkwartier
Kop van Middelland
Kop van zuid
Kossel
Kreekhuizen
Kruidenbuurt
Landenbuurt Delfshaven
Lusthofkwartier
Mathenesserflats
Meeuwenplaat
Middelland Zuid
Middengebied centrum
Millinxbuurt
Mooi Molière
Noordereiland
Nozemanbuurt
Osseweibuurt
Oudeland
Overschie
Pendrecht
Pernis
Prachtig Moliere
Pupillenbuurt Nieuwe Westen.
Riederbuurt
Rozenburg Het Dorp
Rozenburg Schanspolder
Schans Watergeus
Schepenbuurt
Schiemond
schiewijk oost
schoutpaden hoogvliet
Slachthuisterrein
Spangen-Oost
Sportdorp
Struisenburg
Tussendijken West - Spangen boven
Tussendijken-Oost
Tussenwater
Tweebosbuurt
Walravenbuurt
Westpunt
Wolphaertsstraat eo
Zalmplaat
Zeno / Platobuurt
ZZX Training
2
Registreren
U wordt op de hoogte gehouden via het hieronder ingevulde adres. Dit is tevens uw gebruikersnaam waarmee u op deze site kunt inloggen.
JOUW NAAM
JOUW E-MAILADRES
JOUW WACHTWOORD
NOGMAALS JOUW WACHTWOORD
of
 
3
bedankt
Bedankt voor het aanmelden. Er is een bevestigings e-mail gestuurd naar het door u opgegeven emailadres.

Na bevestiging van uw e-mailadres kunt u linksboven inloggen via de knop ‘login’ bovenin het menu van de site.
De Esch
laatste berichten
0
0
Rotterdammers: BEDANKT!
Datum: 4 november 2017 Tijd 13.30 uur – 17.00 uur Locatie Hofpleintheater, Benthemplein 13, Rotterdam Rotterdammers: BEDANKT! Duizenden Rotterdammers zetten zich dagelijks in voor een schone, veilige en leefbare buurt. Ze zijn betrokken bij Buurt Bestuurt, Buurtpreventie, schouwen in hun eigen wijk, beheren het groen of hebben de afvalcontainer voor hun deur geadopteerd. Zelf vinden ze dat heel normaal, maar het is natuurlijk heel bijzonder! Ook u zet zich in voor uw buurt, daar wil ik u graag voor bedanken. Ik nodig u uit voor een bijzondere middag in het Hofpleintheater. Het wordt een bijeenkomst met leuke gasten, heerlijke (Rotterdamse) muziek, lekkere hapjes, een heuse filmpremière en… de R’Oscaruitreiking. Deze Rotterdamse variant van de Oscars wordt uitgereikt aan enkele Rotterdammers die zich inzetten voor onze stad. We hopen u op 4 november te mogen verwelkomen. U kunt zich aanmelden via www.roscaruitreiking.nl. Let op: deze uitnodiging is persoonlijk. Heeft u vragen? Mail dan naar rotterdammersbedankt@rotterdam.nl Tot zaterdag 4 november! Met vriendelijke groet, Team Rotterdammers Bedankt
Wijk de Esch heeft geen comité meer
Na enkele gesprekken met vertegenwoordigers van de gemeente, hebben de 4 leden van het Comité toch besloten om te stoppen. Daarmee is er een eind gekomen aan 5 jaar Buurt Bestuurt. Wij hebben in het verleden veel bereikt, maar na het opheffen van de Deelgemeentes en de daarop volgende reorganisatie binnen de gemeente, is alles te moeizaam gegaan. Te vaak hebben we gemerkt, dat het concept Buurt Bestuurt onbekend is bij directie en management van de gemeentelijke afdelingen. Het is nu aan de gemeente om in de wijk een nieuw comité te vormen.
Buurt Bestuurt gaat op 20 juni doorstart bespreken
Na ons besluit om te stoppen, is er met de gemeente overleg geweest over de ontstane situatie. Dit heeft er toe geleid dat wij op 20 juni gaan praten met vertegenwoordigers van de gemeente en nieuwe wijkbeheerders. In dat gesprek zal duidelijk moeten worden of er goede afspraken te maken zijn, zodat wij als comité ons vrijwilligerswerk kunnen doen. Wordt vervolgd.
Memo voortgang actiepunten BB De Esch
Geacht Buurt Bestuurt-comité, Naar aanleiding van onze eerdere gesprekken heb ik zoals afgesproken de memo over de voortgang op de actiepunten geplaatst. Door mijn technische onkunde duurde dat wat langer dan gepland. Met vriendelijke groet, Bart Moes Stadsbeheer
Buurt bestuurt de Esch stopt er mee!
In maart 2016 hebben wij aangegeven dat wij van mening zijn dat er onvoldoende communicatie en samenwerking was vanuit de verschillenden diensten van de gemeente. We hebben ook opgemerkt dat de wijkregisseur teveel andere taken heeft en daardoor onvoldoende tijd heeft voor de regietaken. We hebben met vertegenwoordigers van de verschillende diensten rond de tafel gezeten en gevraagd om een betere afstemming en terugkoppeling en duidelijk gemaakt, dat wij als comité zonder deze randvoorwaarden niet kunnen functioneren en ook niet verder zullen gaan. Ondanks beloftes hebben wij in december 2016 vastgesteld, dat er niets is verbeterd. Sterker intern bleef de gemeente doorgaan met reorganiseren en zijn wij het contact met Toezicht en Handhaving kwijt geraakt. Alleen met groenvoorziening was er overleg. Medio december 2016 is er op ons verzoek een gesprek geweest met vertegenwoordigers vanuit Directie Veiligheid. We hadden een prima gesprek en er werd beloofd dat we binnen 2 maanden een terugkoppeling zouden krijgen. Tot op heden is dat niet gebeurd. Hierdoor hebben wij 20 maart 2017 besloten om per onmiddellijke ingang te stoppen met het comité Buurt Bestuurt de Esch. De gemeente kan de mond vol hebben over participatiemaatschappij, maar doet er goed aan eerst bij zichzelf te beginnen en intern ervoor te zorgen, dat de verschillende diensten weten wat Buurt Bestuurt inhoudt en hoe de contacten moeten lopen. Rest ons nog iedereen te bedanken die zijn/haar best heeft gedaan om ons te ondersteunen bij het uitvoeren van onze "taken".
Watertorenweg
Als vervolg op een aangemeld verzoek ivm het schouwen van het groen is gehoor gegeven aan mijn verzoek om een aanpassing uit te voeren mbt een ex ‘transformatorhuis’. Bijgaand plaats ik een foto zoals het nu is geworden een paar simpele schalen met groen en wat boomafval, waarvoor mijn dank. Het valt mij ook opvalt dat er in de Esch zoveel ‘zwerfafval’ ligt en blijft liggen! De hiervoor bedoelde dienst heeft al tijden niets uitgevoerd. Afvalbakken worden nagenoeg niet geleegd en natuurlijk wordt er gezegd “ja, dat veroorzaakt men zelf”. Dat is een dooddoener want voor de goedwillende is er al dan geen ruimte om zijn afval weg te gooien! Dus, kom op reinigingsdienst maak De Esch schoon en doe dat dit met een groep ex verslaafden die om de 5 minuten een sigaret roken en langs het afval loopt omdat zijn collega het ook niet heeft opgeruimd. Waar is de tijd gebleven dat we als Hollanders werden geroemd als een zeer schoon volk. Als laatste voorbeeld het vuurwerkafval dat er nog steeds ligt tussen het Reservoirpad (naast de lagere school) en de Lagefilterweg om bij de tramhalte te komen. Met groet, Peter Timmermans
Meeste keren leuk gevonden
1
0 Waheeda Dahoe - Bewoner
Rotterdammers: BEDANKT!
2
0 A - Bewoner
Wijk de Esch heeft geen comité meer
3
0 A - Bewoner
Buurt Bestuurt gaat op 20 juni doorstart bespreken
Twitter
documenten
NIEUW
0
TOTAAL
5
over de buurt
 

In De Esch was tot 20 maart 2017 een Buurt Bestuurt Comité actief.

In maart 2016 hebben wij aangegeven, dat wij van mening zijn dat er onvoldoende communicatie en samenwerking was vanuit de verschillenden diensten van de gemeente.
We hebben ook opgemerkt dat de wijkregisseur teveel andere taken heeft en daardoor onvoldoende tijd heeft voor de regietaken.
We hebben met vertegenwoordigers van de verschillende diensten rond de tafel gezeten en gevraagd om een betere afstemming en terugkoppeling en duidelijk gemaakt, dat wij als comité zonder deze randvoorwaarden niet kunnen functioneren en ook niet verder zullen gaan.

Ondanks beloftes hebben wij in december 2016 vastgesteld, dat er niets is verbeterd.
Sterker intern bleef de gemeente doorgaan met reorganiseren en zijn wij het contact met Toezicht en Handhaving kwijt geraakt. Alleen met groenvoorziening was er overleg.
Medio december 2016 is er op ons verzoek een gesprek geweest met vertegenwoordigers vanuit Directie Veiligheid.
We hadden een prima gesprek en er werd beloofd dat we binnen 2 maanden een terugkoppeling zouden krijgen.

Tot op heden is dat niet gebeurd.
Hierdoor hebben wij 20 maart 2017 besloten om per onmiddellijke ingang te stoppen met het comité Buurt Bestuurt de Esch.
De gemeente kan de mond vol hebben over participatiemaatschappij, maar doet er goed aan eerst bij zichzelf te beginnen en intern ervoor te zorgen, dat de verschillende diensten weten wat Buurt Bestuurt inhoudt en hoe de contacten moeten lopen.

Rest ons nog iedereen te bedanken die zijn/haar best heeft gedaan om ons te ondersteunen bij het uitvoeren van onze "taken".


 

In De Esch was tot 20 maart 2017 een Buurt Bestuurt Comité actief.

In maart 2016 hebben wij aangegeven, dat wij van mening zijn dat er onvoldoende communicatie en samenwerking was vanuit de verschillenden diensten van de gemeente.
We hebben ook opgemerkt dat de wijkregisseur teveel andere taken heeft en daardoor onvoldoende tijd heeft voor de regietaken.
We hebben met vertegenwoordigers van de verschillende diensten rond de tafel gezeten en gevraagd om een betere afstemming en terugkoppeling en duidelijk gemaakt, dat wij als comité zonder deze randvoorwaarden niet kunnen functioneren en ook niet verder zullen gaan.

Ondanks beloftes hebben wij in december 2016 vastgesteld, dat er niets is verbeterd.
Sterker intern bleef de gemeente doorgaan met reorganiseren en zijn wij het contact met Toezicht en Handhaving kwijt geraakt. Alleen met groenvoorziening was er overleg.
Medio december 2016 is er op ons verzoek een gesprek geweest met vertegenwoordigers vanuit Directie Veiligheid.
We hadden een prima gesprek en er werd beloofd dat we binnen 2 maanden een terugkoppeling zouden krijgen.

Tot op heden is dat niet gebeurd.
Hierdoor hebben wij 20 maart 2017 besloten om per onmiddellijke ingang te stoppen met het comité Buurt Bestuurt de Esch.
De gemeente kan de mond vol hebben over participatiemaatschappij, maar doet er goed aan eerst bij zichzelf te beginnen en intern ervoor te zorgen, dat de verschillende diensten weten wat Buurt Bestuurt inhoudt en hoe de contacten moeten lopen.

Rest ons nog iedereen te bedanken die zijn/haar best heeft gedaan om ons te ondersteunen bij het uitvoeren van onze "taken".


 

In De Esch was tot 20 maart 2017 een Buurt Bestuurt Comité actief.

In maart 2016 hebben wij aangegeven, dat wij van mening zijn dat er onvoldoende communicatie en samenwerking was vanuit de verschillenden diensten van de gemeente.
We hebben ook opgemerkt dat de wijkregisseur teveel andere taken heeft en daardoor onvoldoende tijd heeft voor de regietaken.
We hebben met vertegenwoordigers van de verschillende diensten rond de tafel gezeten en gevraagd om een betere afstemming en terugkoppeling en duidelijk gemaakt, dat wij als comité zonder deze randvoorwaarden niet kunnen functioneren en ook niet verder zullen gaan.

Ondanks beloftes hebben wij in december 2016 vastgesteld, dat er niets is verbeterd.
Sterker intern bleef de gemeente doorgaan met reorganiseren en zijn wij het contact met Toezicht en Handhaving kwijt geraakt. Alleen met groenvoorziening was er overleg.
Medio december 2016 is er op ons verzoek een gesprek geweest met vertegenwoordigers vanuit Directie Veiligheid.
We hadden een prima gesprek en er werd beloofd dat we binnen 2 maanden een terugkoppeling zouden krijgen.

Tot op heden is dat niet gebeurd.
Hierdoor hebben wij 20 maart 2017 besloten om per onmiddellijke ingang te stoppen met het comité Buurt Bestuurt de Esch.
De gemeente kan de mond vol hebben over participatiemaatschappij, maar doet er goed aan eerst bij zichzelf te beginnen en intern ervoor te zorgen, dat de verschillende diensten weten wat Buurt Bestuurt inhoudt en hoe de contacten moeten lopen.

Rest ons nog iedereen te bedanken die zijn/haar best heeft gedaan om ons te ondersteunen bij het uitvoeren van onze "taken".


 

In De Esch was tot 20 maart 2017 een Buurt Bestuurt Comité actief.

In maart 2016 hebben wij aangegeven, dat wij van mening zijn dat er onvoldoende communicatie en samenwerking was vanuit de verschillenden diensten van de gemeente.
We hebben ook opgemerkt dat de wijkregisseur teveel andere taken heeft en daardoor onvoldoende tijd heeft voor de regietaken.
We hebben met vertegenwoordigers van de verschillende diensten rond de tafel gezeten en gevraagd om een betere afstemming en terugkoppeling en duidelijk gemaakt, dat wij als comité zonder deze randvoorwaarden niet kunnen functioneren en ook niet verder zullen gaan.

Ondanks beloftes hebben wij in december 2016 vastgesteld, dat er niets is verbeterd.
Sterker intern bleef de gemeente doorgaan met reorganiseren en zijn wij het contact met Toezicht en Handhaving kwijt geraakt. Alleen met groenvoorziening was er overleg.
Medio december 2016 is er op ons verzoek een gesprek geweest met vertegenwoordigers vanuit Directie Veiligheid.
We hadden een prima gesprek en er werd beloofd dat we binnen 2 maanden een terugkoppeling zouden krijgen.

Tot op heden is dat niet gebeurd.
Hierdoor hebben wij 20 maart 2017 besloten om per onmiddellijke ingang te stoppen met het comité Buurt Bestuurt de Esch.
De gemeente kan de mond vol hebben over participatiemaatschappij, maar doet er goed aan eerst bij zichzelf te beginnen en intern ervoor te zorgen, dat de verschillende diensten weten wat Buurt Bestuurt inhoudt en hoe de contacten moeten lopen.

Rest ons nog iedereen te bedanken die zijn/haar best heeft gedaan om ons te ondersteunen bij het uitvoeren van onze "taken".


 

In De Esch was tot 20 maart 2017 een Buurt Bestuurt Comité actief.

In maart 2016 hebben wij aangegeven, dat wij van mening zijn dat er onvoldoende communicatie en samenwerking was vanuit de verschillenden diensten van de gemeente.
We hebben ook opgemerkt dat de wijkregisseur teveel andere taken heeft en daardoor onvoldoende tijd heeft voor de regietaken.
We hebben met vertegenwoordigers van de verschillende diensten rond de tafel gezeten en gevraagd om een betere afstemming en terugkoppeling en duidelijk gemaakt, dat wij als comité zonder deze randvoorwaarden niet kunnen functioneren en ook niet verder zullen gaan.

Ondanks beloftes hebben wij in december 2016 vastgesteld, dat er niets is verbeterd.
Sterker intern bleef de gemeente doorgaan met reorganiseren en zijn wij het contact met Toezicht en Handhaving kwijt geraakt. Alleen met groenvoorziening was er overleg.
Medio december 2016 is er op ons verzoek een gesprek geweest met vertegenwoordigers vanuit Directie Veiligheid.
We hadden een prima gesprek en er werd beloofd dat we binnen 2 maanden een terugkoppeling zouden krijgen.

Tot op heden is dat niet gebeurd.
Hierdoor hebben wij 20 maart 2017 besloten om per onmiddellijke ingang te stoppen met het comité Buurt Bestuurt de Esch.
De gemeente kan de mond vol hebben over participatiemaatschappij, maar doet er goed aan eerst bij zichzelf te beginnen en intern ervoor te zorgen, dat de verschillende diensten weten wat Buurt Bestuurt inhoudt en hoe de contacten moeten lopen.

Rest ons nog iedereen te bedanken die zijn/haar best heeft gedaan om ons te ondersteunen bij het uitvoeren van onze "taken".


 

In De Esch was tot 20 maart 2017 een Buurt Bestuurt Comité actief.

In maart 2016 hebben wij aangegeven, dat wij van mening zijn dat er onvoldoende communicatie en samenwerking was vanuit de verschillenden diensten van de gemeente.
We hebben ook opgemerkt dat de wijkregisseur teveel andere taken heeft en daardoor onvoldoende tijd heeft voor de regietaken.
We hebben met vertegenwoordigers van de verschillende diensten rond de tafel gezeten en gevraagd om een betere afstemming en terugkoppeling en duidelijk gemaakt, dat wij als comité zonder deze randvoorwaarden niet kunnen functioneren en ook niet verder zullen gaan.

Ondanks beloftes hebben wij in december 2016 vastgesteld, dat er niets is verbeterd.
Sterker intern bleef de gemeente doorgaan met reorganiseren en zijn wij het contact met Toezicht en Handhaving kwijt geraakt. Alleen met groenvoorziening was er overleg.
Medio december 2016 is er op ons verzoek een gesprek geweest met vertegenwoordigers vanuit Directie Veiligheid.
We hadden een prima gesprek en er werd beloofd dat we binnen 2 maanden een terugkoppeling zouden krijgen.

Tot op heden is dat niet gebeurd.
Hierdoor hebben wij 20 maart 2017 besloten om per onmiddellijke ingang te stoppen met het comité Buurt Bestuurt de Esch.
De gemeente kan de mond vol hebben over participatiemaatschappij, maar doet er goed aan eerst bij zichzelf te beginnen en intern ervoor te zorgen, dat de verschillende diensten weten wat Buurt Bestuurt inhoudt en hoe de contacten moeten lopen.

Rest ons nog iedereen te bedanken die zijn/haar best heeft gedaan om ons te ondersteunen bij het uitvoeren van onze "taken".


 

In De Esch was tot 20 maart 2017 een Buurt Bestuurt Comité actief.

In maart 2016 hebben wij aangegeven, dat wij van mening zijn dat er onvoldoende communicatie en samenwerking was vanuit de verschillenden diensten van de gemeente.
We hebben ook opgemerkt dat de wijkregisseur teveel andere taken heeft en daardoor onvoldoende tijd heeft voor de regietaken.
We hebben met vertegenwoordigers van de verschillende diensten rond de tafel gezeten en gevraagd om een betere afstemming en terugkoppeling en duidelijk gemaakt, dat wij als comité zonder deze randvoorwaarden niet kunnen functioneren en ook niet verder zullen gaan.

Ondanks beloftes hebben wij in december 2016 vastgesteld, dat er niets is verbeterd.
Sterker intern bleef de gemeente doorgaan met reorganiseren en zijn wij het contact met Toezicht en Handhaving kwijt geraakt. Alleen met groenvoorziening was er overleg.
Medio december 2016 is er op ons verzoek een gesprek geweest met vertegenwoordigers vanuit Directie Veiligheid.
We hadden een prima gesprek en er werd beloofd dat we binnen 2 maanden een terugkoppeling zouden krijgen.

Tot op heden is dat niet gebeurd.
Hierdoor hebben wij 20 maart 2017 besloten om per onmiddellijke ingang te stoppen met het comité Buurt Bestuurt de Esch.
De gemeente kan de mond vol hebben over participatiemaatschappij, maar doet er goed aan eerst bij zichzelf te beginnen en intern ervoor te zorgen, dat de verschillende diensten weten wat Buurt Bestuurt inhoudt en hoe de contacten moeten lopen.

Rest ons nog iedereen te bedanken die zijn/haar best heeft gedaan om ons te ondersteunen bij het uitvoeren van onze "taken".


activiteiten
Er zijn geen aankomende activiteiten voor deze buurt.
prikbord
Er zijn nog geen advertenties geplaatst voor deze buurt.
Als u een bericht wilt plaatsen, kunt u dat doen na het inloggen.
prioriteiten
1
Parkeeroverlast
2
Leefomgeving
3
Verkeersveiligheid
wensen
1
meer verkeersdrempels
2
Tramlijn 7 doortrekken eindpunt De Esch
comite
leden
Chatgroepen worden ingeladen...