volg deze buurt
x
U kunt alleen een buurt volgen als u bent ingelogd. Heeft u al eerder aangemeld bij Buurtbestuurt? Log dan hier in. Nog niet eerder geregistreerd? Klik dan op de blauwe "Ik wil me registreren" knop.
GEBRUIKERSNAAM (IS UW EMAILADRES)
WACHTWOORD
Ik ben mijn wachtwoord vergeten
Door in te loggen kunt u reageren op berichten
U bent nog nooit op deze site geweest of heeft niet eerder uw gegevens ingevuld, maar u wilt zich wel aanmelden zodat u o.a. kunt reageren op berichten over uw buurt.
Wachtwoord vergeten
x
Bent u uw wachtwoord vergeten? Vul onderstaand formulier in
Vul uw e-mailadres en druk op "Wachtwoord opvragen". U zult een e-mail ontvangen met verdere instructies hoe uw wachtwoord te veranderen.
Stop met volgen van deze buurt
x
Weet u zeker dat u wilt stoppen met het volgen van deze buurt?
U ontvangt dan geen berichten meer over deze buurt.
Blijf op de hoogte!
x
De voordelen om uw buurt te volgen:
1
ontvang berichten van uw wijkagent over actuele zaken in uw buurt
2
blijf op de hoogte van de activiteiten in uw buurt
3
maak contact met uw buurtbewoners
4
reageer op berichten van andere buurtbewoners
1
kies uw buurt
16hovensekade
Adrien Milderbuurt
Beverwaard
Boomgaardshoek
Bospolderplein
Cool Zuid
De Esch
Digna Nieuw Engeland
Dokhavenbuurt
Essenburgbuurt Nieuwe Westen
Ganzerikplein e.o.
Gerrit van de Lindebuurt
Hoek van Holland L’Avenue
Hofstedebuurt
Homerusbuurt
Hordijkerveld
Irenebuurt
Kapiteinsbuurt
Katendrecht
Kiefhoek
Kleiwegkwartier
Kop van Middelland
Kop van zuid
Kossel
Kreekhuizen
Kruidenbuurt
Landenbuurt Delfshaven
Lusthofkwartier
Mathenesserflats
Meeuwenplaat
Middelland Zuid
Middengebied centrum
Millinxbuurt
Mooi Molière
Noordereiland
Nozemanbuurt
Osseweibuurt
Oudeland
Overschie
Pendrecht
Pernis
Prachtig Moliere
Pupillenbuurt Nieuwe Westen.
Riederbuurt
Rozenburg Het Dorp
Rozenburg Schanspolder
Schans Watergeus
Schepenbuurt
Schiemond
schiewijk oost
schoutpaden hoogvliet
Slachthuisterrein
Spangen-Oost
Sportdorp
Struisenburg
Tussendijken West - Spangen boven
Tussendijken-Oost
Tussenwater
Tweebosbuurt
Walravenbuurt
Westpunt
Wolphaertsstraat eo
Zalmplaat
Zeno / Platobuurt
ZZX Training
2
Registreren
U wordt op de hoogte gehouden via het hieronder ingevulde adres. Dit is tevens uw gebruikersnaam waarmee u op deze site kunt inloggen.
JOUW NAAM
JOUW E-MAILADRES
JOUW WACHTWOORD
NOGMAALS JOUW WACHTWOORD
of
 
3
bedankt
Bedankt voor het aanmelden. Er is een bevestigings e-mail gestuurd naar het door u opgegeven emailadres.

Na bevestiging van uw e-mailadres kunt u linksboven inloggen via de knop ‘login’ bovenin het menu van de site.
Overschie
laatste berichten
0
0
Veiligheid
Op 15 november een woningoverval in de van Noortwijckstraat. Nu, op 18 november een steekpartij op de West-Sidelinge. De veiligheid in Overschie is nog lang niet goed blijkt wel. Daarom willen we in ieder geval in het Buurt Bestuurt gebied Kleynpolder West een buurtpreventieteam opzetten. We hopen dat dit uiteindelijk in heel Overschie uitgerold kan worden zodat het hier weer echt veilig wonen is. Doet u ook mee? Geef u dan op via de flyer die eerdaags bij u in de bus valt of stuur een mailtje naar info@dat010.nl. Wilt u van te voren meer informatie wat buurtpreventie inhoud, kijk dan even op de site www.rotterdam.nl/buurtpreventie. Ook kunt u een folder afhalen in Het PrachtHuis, Abtsweg 2.
Rotterdammers: BEDANKT!
Datum: 4 november 2017 Tijd 13.30 uur – 17.00 uur Locatie Hofpleintheater, Benthemplein 13, Rotterdam Rotterdammers: BEDANKT! Duizenden Rotterdammers zetten zich dagelijks in voor een schone, veilige en leefbare buurt. Ze zijn betrokken bij Buurt Bestuurt, Buurtpreventie, schouwen in hun eigen wijk, beheren het groen of hebben de afvalcontainer voor hun deur geadopteerd. Zelf vinden ze dat heel normaal, maar het is natuurlijk heel bijzonder! Ook u zet zich in voor uw buurt, daar wil ik u graag voor bedanken. Ik nodig u uit voor een bijzondere middag in het Hofpleintheater. Het wordt een bijeenkomst met leuke gasten, heerlijke (Rotterdamse) muziek, lekkere hapjes, een heuse filmpremière en… de R’Oscaruitreiking. Deze Rotterdamse variant van de Oscars wordt uitgereikt aan enkele Rotterdammers die zich inzetten voor onze stad. We hopen u op 4 november te mogen verwelkomen. U kunt zich aanmelden via www.roscaruitreiking.nl. Let op: deze uitnodiging is persoonlijk. Heeft u vragen? Mail dan naar rotterdammersbedankt@rotterdam.nl Tot zaterdag 4 november! Met vriendelijke groet, Team Rotterdammers Bedankt
Nieuwsbrief December 2016 op de website
De laatste nieuwsbrief is uit! Neem even de tijd in de kerstperiode om hem door te lezen, we hebben 2 bewoners geïnterviewd, een wijkconciërge en een meewerkend voorman van Stadsbeheer... verder info en tips over vuurwerk en Nieuwjaars-vegen, diverse foto's van de bijeenkomst voor professionals in de buurt. En natuurlijk om mee te beginnen: de beste wensen van onze wethouder Joost Eerdmans http://www.buurtbestuurt.nl/Public/Nieuwsbrieven/DownloadNieuwsbrief/13
Uw kat gratis gechipt in november
Jaarlijks worden zo’n 25.000 katten in Nederland op straat gevonden. Slecht 14% van de katten komt weer terug bij hun baasje. In gemeente Rotterdam gaat het om jaarlijks 1.100 katten die worden gevonden. Om die katten makkelijker en sneller weer bij hun baasje te krijgen, organiseren gemeente Rotterdam en Dierenbescherming samen deze maand een gratis Chip-Je-Kat actie. Alle asielen, dierenartsen en dierenambulances kunnen het registratiesysteem van chips uitlezen. De chip is zo klein als een rijstkorrel, inbrengen is vrijwel pijnloos. De kat voelt een klein prikje. De actie is nu al een succes: ruim 330 katten zijn in de eerste week voorzien van een chip. Nog de hele maand november tot 2 december kunnen Rotterdammers hun kat gratis laten chippen bij een van de deelnemende dierenartsen die dit belangeloos doen. In Overschie: Dierenartsenpraktijk Overschie: Rotterdamse Rijweg 21, tel: 010-4291525 Kijk voor meer informatie op www.rotterdam.nl/chipuwkat. Wees er snel bij, want op=op!
BB Nieuwsbrief mei
Op deze website staat onder de tab 'Nieuwsbrieven' de nieuwsbrief van mei. Er staan interviews in met actieve leden van Buurt Bestuurt, een wijkagent Fer van der Stam uit Kralingen en een lid van de Gebiedscommissie Ineke Palm. Daarnaast is een schouwgroep gevolgd op de Kop van Zuid en vertelt de Essenburg-buurt over de diverse acties. Waarom zijn die mensen zo actief? In het interview met Ineke Palm is een oproep verwerkt voor mensen die a.s. zaterdag 28 mei graag willen weten hoe ze welk budget kunnen aanvragen om verbeteringen door te voeren in de buurt. De Gebiedscommissie helpt met het invullen van formulieren en het omschrijven van de aanvraag. De locatie is: Pier 80. Veel leesplezier
Bijeenkomst 2-6-2016
Beste mede buurt bestuurders De bijeenkomst van 2 juni gaan we "op straat" doorbrengen. We gaan dan een schouw lopen in onze buurt. Dit betekend dat alle welbekende partijen aanwezig zijn en we in de buurt gaan kijken hoe deze er voor staat. Extra aandacht hierbij is voor bijvoorbeeld fietswrakken, kapotte straten, kapotte straatverlichting en wat we al zo nog meer tegen komen. Hoop jullie allen weer te zien dan.
Koningsdag
Wij hopen dat iedereen een fijne Koningsdag heeft gehad. Het was dan misschien wel de koudste Koningsdag (Koninginnedag) sinds 1910 maar in het Overschiese geloof ik niet dat dit de pret echt drukte. Tuurlijk was het bij alle buiten festiviteiten wat rustiger als dat het normaal is maar er waren toch diverse mensen die het weer trotseerde. Zowel bij de verkopers als bij de bezoekers. Gelukkig viel het met de storm, hagel en regen toch nog alles mee, althans hier in Overschie. We gaan dan nu met zijn allen maar duimen dat het volgend jaar gewoon weer ouderwets lekker weer wordt.
samen buurten bijeenkomst 21 mei
We krijgen erg veel vragen van bewoners dat ze problemen hebben met het aanmelden voor de bijeenkomst op 21 mei op de SS Rotterdam. Daarom deze stap-voor-stap-uitleg. Ga op de website www.buurtbestuurt.nl naar de pagina van uw buurt. Klik daarna links in de groene rij op Documenten. Daar staat o.a. "Samen buurten". Als u daarop klikt, wordt het aanmeld-document gedownload. Vult het formulier in en sla het daarna op (geef het een naam) Daarna stuur u een mail naar samenbuurten@rotterdam.nl en daar voegt u dat document aan toe middels de paperclip. We hopen dat het met deze stap-voor-stap uitleg voor iedereen te doen is. Excuus aan iedereen die het wel gelijk lukte
Netwerkbijeenkomst voor actieve bewoners
Veel Rotterdammers maken zich sterk voor een veilige en leefbare buurt. Ze doen dat bijvoorbeeld bij Buurt Bestuurt, in een buurtpreventieteam, als container-adoptant, of door regelmatig te schouwen in de buurt. Ook u bent zo’n betrokken bewoner! We waarderen uw inzet en willen u daarvoor graag bedanken. Daarom organiseert de gemeente Rotterdam een middag speciaal voor u op een bijzondere plek. Tijdens deze middag kunt u andere bewoners ontmoeten en kennis en ervaringen delen. Ook de betrokken professionals zijn van harte uitgenodigd. Dat doen we op zaterdag 21 mei as. op de SS Rotterdam. Het programma begint om 12.30 – 16.30 uur, de inloop start om 12.00 uur. Deze middag heet wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid, Handhaving en Buitenruimte) u van harte welkom. Vervolgens is er een aantrekkelijk programma met workshops en informatiestands over activiteiten in de buurt. Ook is er volop gelegenheid om kennis te maken en te delen. En natuurlijk kunt u genieten van de prachtige locatie, het ss Rotterdam! Wilt u komen, meldt u dan aan op het formulier wat op de website staat onder het kopje "documenten". Zo kunt u zich ook aanmelden voor één van de leuke workshops. Mail het formulier naar samenbuurten@rotterdam.nl. Het aantal plaatsen is beperkt. Reageer dus snel. Heeft u vragen? Mail naar: samenbuurten@rotterdam.nl of bel naar Waheeda Dahoe, 06 51187213.
Onderstaand is iets wat wij hier in Overschie ook kunnen proberen van de grond te krijgen. Rotterdam - Vanaf donderdag 14 april kunnen Rotterdammers hun oud brood achterlaten in een van de acht broodbakken in de wijk Bloemhof (Feijenoord). Van het ingezamelde brood wordt vervolgens compost gemaakt. Zo krijgt het oude brood een nuttige bestemming in plaats dat het in de vuilnisbak verdwijnt. De inzet van broodbakken is een onderdeel van het zwerfvuiloffensief. Door brood apart in te zamelen, kan het worden hergebruikt als grondstof, in plaats van weg te gooien in de vuilnisbak of aan de eendjes te geven. Brood geven aan eendjes of andere vogels is niet goed voor de dieren zelf, daarnaast trekt het ook ratten en andere plaagdieren aan en zorgt voor een rommelig straatbeeld. Samen met Broodnodig Stichting BroodNodig voert campagne in Rotterdam om verspilling van brood tegen te gaan. De stichting is in gesprek met bewoners van Rotterdam over het verspillen van brood en zamelt samen met de buurt brood in. BroodNodig verzorgt samen met Stadsbeheer de communicatie rond het inzamelen van brood in Rotterdam. BroodNodig is daarnaast bezig met het ontwikkelen van een broodvergister, waardoor er later dit jaar biogas van oud brood gemaakt kan worden. Meer informatie is te vinden op www.rotterdam.nl/broodbakken en op www.broodnodig.co
Meeste keren leuk gevonden
1
1 Erna de Vos - Bewoner
Wijkagent Overschie-West, Rotterdam Helma Lambalgen meldt:
2
1 Frank Schenk - Bewoner
GRATIS vuurwerkafvalzak af te halen in PrachtHuis
3
1 Erna de Vos - Bewoner
Overlast?
Twitter
documenten
NIEUW
0
TOTAAL
1
over de buurt
 
Overschie is het "dorp" van Rotterdam. Dit is gesplitst door Rijksweg 13, dus je hebt Oost en West. WelchenII ligt in het West-gedeelte. Deze buurtbestuurt bestaat uit de van Noortwijckstraat, Patijnstraat, een gedeelte van de van Adrichemweg en Blijvenburgstraat.
 
Overschie is het "dorp" van Rotterdam. Dit is gesplitst door Rijksweg 13, dus je hebt Oost en West. WelchenII ligt in het West-gedeelte. Deze buurtbestuurt bestaat uit de van Noortwijckstraat, Patijnstraat, een gedeelte van de van Adrichemweg en Blijvenburgstraat.
 
Overschie is het "dorp" van Rotterdam. Dit is gesplitst door Rijksweg 13, dus je hebt Oost en West. WelchenII ligt in het West-gedeelte. Deze buurtbestuurt bestaat uit de van Noortwijckstraat, Patijnstraat, een gedeelte van de van Adrichemweg en Blijvenburgstraat.
 
Overschie is het "dorp" van Rotterdam. Dit is gesplitst door Rijksweg 13, dus je hebt Oost en West. WelchenII ligt in het West-gedeelte. Deze buurtbestuurt bestaat uit de van Noortwijckstraat, Patijnstraat, een gedeelte van de van Adrichemweg en Blijvenburgstraat.
 
Overschie is het "dorp" van Rotterdam. Dit is gesplitst door Rijksweg 13, dus je hebt Oost en West. WelchenII ligt in het West-gedeelte. Deze buurtbestuurt bestaat uit de van Noortwijckstraat, Patijnstraat, een gedeelte van de van Adrichemweg en Blijvenburgstraat.
 
Overschie is het "dorp" van Rotterdam. Dit is gesplitst door Rijksweg 13, dus je hebt Oost en West. WelchenII ligt in het West-gedeelte. Deze buurtbestuurt bestaat uit de van Noortwijckstraat, Patijnstraat, een gedeelte van de van Adrichemweg en Blijvenburgstraat.
 
Overschie is het "dorp" van Rotterdam. Dit is gesplitst door Rijksweg 13, dus je hebt Oost en West. WelchenII ligt in het West-gedeelte. Deze buurtbestuurt bestaat uit de van Noortwijckstraat, Patijnstraat, een gedeelte van de van Adrichemweg en Blijvenburgstraat.
 
Overschie is het "dorp" van Rotterdam. Dit is gesplitst door Rijksweg 13, dus je hebt Oost en West. WelchenII ligt in het West-gedeelte. Deze buurtbestuurt bestaat uit de van Noortwijckstraat, Patijnstraat, een gedeelte van de van Adrichemweg en Blijvenburgstraat.
activiteiten
Er zijn geen aankomende activiteiten voor deze buurt.
prikbord
Tekenles
Fietsles in Overschie
prioriteiten
1
Aanpakken vuil binnentuinen/straat
wensen
?
Voeg een wens toe!
comite
leden
Erna de Vos
Frank Schenk
Ada van Noordwijk
Marja Verkade
Rita van Hardeveld
Chatgroepen worden ingeladen...