volg deze buurt
x
U kunt alleen een buurt volgen als u bent ingelogd. Heeft u al eerder aangemeld bij Buurtbestuurt? Log dan hier in. Nog niet eerder geregistreerd? Klik dan op de blauwe "Ik wil me registreren" knop.
GEBRUIKERSNAAM (IS UW EMAILADRES)
WACHTWOORD
Ik ben mijn wachtwoord vergeten
Door in te loggen kunt u reageren op berichten
U bent nog nooit op deze site geweest of heeft niet eerder uw gegevens ingevuld, maar u wilt zich wel aanmelden zodat u o.a. kunt reageren op berichten over uw buurt.
Wachtwoord vergeten
x
Bent u uw wachtwoord vergeten? Vul onderstaand formulier in
Vul uw e-mailadres en druk op "Wachtwoord opvragen". U zult een e-mail ontvangen met verdere instructies hoe uw wachtwoord te veranderen.
Stop met volgen van deze buurt
x
Weet u zeker dat u wilt stoppen met het volgen van deze buurt?
U ontvangt dan geen berichten meer over deze buurt.
Blijf op de hoogte!
x
De voordelen om uw buurt te volgen:
1
ontvang berichten van uw wijkagent over actuele zaken in uw buurt
2
blijf op de hoogte van de activiteiten in uw buurt
3
maak contact met uw buurtbewoners
4
reageer op berichten van andere buurtbewoners
1
kies uw buurt
16hovensekade
Adrien Milderbuurt
Beverwaard
Boomgaardshoek
Bospolderplein
Cool Zuid
De Esch
Digna Nieuw Engeland
Dokhavenbuurt
Essenburgbuurt Nieuwe Westen
Ganzerikplein e.o.
Gerrit van de Lindebuurt
Hoek van Holland L’Avenue
Hofstedebuurt
Homerusbuurt
Hordijkerveld
Irenebuurt
Kapiteinsbuurt
Katendrecht
Kiefhoek
Kleiwegkwartier
Kop van Middelland
Kop van zuid
Kossel
Kreekhuizen
Kruidenbuurt
Landenbuurt Delfshaven
Lusthofkwartier
Mathenesserflats
Meeuwenplaat
Middelland Zuid
Middengebied centrum
Millinxbuurt
Mooi Molière
Noordereiland
Nozemanbuurt
Osseweibuurt
Oudeland
Overschie
Pendrecht
Pernis
Prachtig Moliere
Pupillenbuurt Nieuwe Westen.
Riederbuurt
Rozenburg Het Dorp
Rozenburg Schanspolder
Schans Watergeus
Schepenbuurt
Schiemond
schiewijk oost
schoutpaden hoogvliet
Slachthuisterrein
Spangen-Oost
Sportdorp
Struisenburg
Tussendijken West - Spangen boven
Tussendijken-Oost
Tussenwater
Tweebosbuurt
Walravenbuurt
Westpunt
Wolphaertsstraat eo
Zalmplaat
Zeno / Platobuurt
ZZX Training
2
Registreren
U wordt op de hoogte gehouden via het hieronder ingevulde adres. Dit is tevens uw gebruikersnaam waarmee u op deze site kunt inloggen.
JOUW NAAM
JOUW E-MAILADRES
JOUW WACHTWOORD
NOGMAALS JOUW WACHTWOORD
of
 
3
bedankt
Bedankt voor het aanmelden. Er is een bevestigings e-mail gestuurd naar het door u opgegeven emailadres.

Na bevestiging van uw e-mailadres kunt u linksboven inloggen via de knop ‘login’ bovenin het menu van de site.
Mooi Molière
laatste berichten
0
0
Rotterdammers: BEDANKT!
Datum: 4 november 2017 Tijd 13.30 uur – 17.00 uur Locatie Hofpleintheater, Benthemplein 13, Rotterdam Rotterdammers: BEDANKT! Duizenden Rotterdammers zetten zich dagelijks in voor een schone, veilige en leefbare buurt. Ze zijn betrokken bij Buurt Bestuurt, Buurtpreventie, schouwen in hun eigen wijk, beheren het groen of hebben de afvalcontainer voor hun deur geadopteerd. Zelf vinden ze dat heel normaal, maar het is natuurlijk heel bijzonder! Ook u zet zich in voor uw buurt, daar wil ik u graag voor bedanken. Ik nodig u uit voor een bijzondere middag in het Hofpleintheater. Het wordt een bijeenkomst met leuke gasten, heerlijke (Rotterdamse) muziek, lekkere hapjes, een heuse filmpremière en… de R’Oscaruitreiking. Deze Rotterdamse variant van de Oscars wordt uitgereikt aan enkele Rotterdammers die zich inzetten voor onze stad. We hopen u op 4 november te mogen verwelkomen. U kunt zich aanmelden via www.roscaruitreiking.nl. Let op: deze uitnodiging is persoonlijk. Heeft u vragen? Mail dan naar rotterdammersbedankt@rotterdam.nl Tot zaterdag 4 november! Met vriendelijke groet, Team Rotterdammers Bedankt
Nieuwsbrief December 2016 op de website
De laatste nieuwsbrief is uit! Neem even de tijd in de kerstperiode om hem door te lezen, we hebben 2 bewoners geïnterviewd, een wijkconciërge en een meewerkend voorman van Stadsbeheer... verder info en tips over vuurwerk en Nieuwjaars-vegen, diverse foto's van de bijeenkomst voor professionals in de buurt. En natuurlijk om mee te beginnen: de beste wensen van onze wethouder Joost Eerdmans http://www.buurtbestuurt.nl/Public/Nieuwsbrieven/DownloadNieuwsbrief/13
Uitnodiging voor een bijzondere tentoonstelling
De oude houten ophaalbrug aan de Zuiderparkzijde van kinderboerderij De Molenwei is aan vervanging toe.
Daarom wordt deze oude ophaalbrug gesloopt en vervangen door een nieuwe brug met een vaste roestkleurige stalen toegangspoort, die is voorzien van diermotieven. Om gedurende dewerkzaamheden de kinderboerderij toch bereikbaar te houden wordt een tijdelijke noodbrug naast de oude brug geplaatst. Deze brug is ook voor rolstoelen toegankelijk. Er is daarom geen omleidingsroute nodig. Start werkzaamheden Maandag 8 augustus start de aannemer met voorbereidende werkzaamheden om de brug te vernieuwen. De nieuwe brug zal rond 28 september gereed zijn. Daarna zal de tijdelijke brug weer verwijderd worden en wordt de toegangsweg weer in de oude staat hersteld. Verdere gevolgen De werkzaamheden kunnen bezoekers aan de kinderboerderij enige (geluids)overlast geven. De gemeente doet er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken. Informatie Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Dan kunt u bellen of mailen met Marjo Wetsteijn, communicatieadviseur van de gemeente Rotterdam. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (010) 498 4144 of mail: m.wetsteijn@rotterdam.nl.
BB Nieuwsbrief mei
Op deze website staat onder de tab 'Nieuwsbrieven' de nieuwsbrief van mei. Er staan interviews in met actieve leden van Buurt Bestuurt, een wijkagent Fer van der Stam uit Kralingen en een lid van de Gebiedscommissie Ineke Palm. Daarnaast is een schouwgroep gevolgd op de Kop van Zuid en vertelt de Essenburg-buurt over de diverse acties. Waarom zijn die mensen zo actief? In het interview met Ineke Palm is een oproep verwerkt voor mensen die a.s. zaterdag 28 mei graag willen weten hoe ze welk budget kunnen aanvragen om verbeteringen door te voeren in de buurt. De Gebiedscommissie helpt met het invullen van formulieren en het omschrijven van de aanvraag. De locatie is: Pier 80. Veel leesplezier
samen buurten bijeenkomst 21 mei
We krijgen erg veel vragen van bewoners dat ze problemen hebben met het aanmelden voor de bijeenkomst op 21 mei op de SS Rotterdam. Daarom deze stap-voor-stap-uitleg. Ga op de website www.buurtbestuurt.nl naar de pagina van uw buurt. Klik daarna links in de groene rij op Documenten. Daar staat o.a. "Samen buurten". Als u daarop klikt, wordt het aanmeld-document gedownload. Vult het formulier in en sla het daarna op (geef het een naam) Daarna stuur u een mail naar samenbuurten@rotterdam.nl en daar voegt u dat document aan toe middels de paperclip. We hopen dat het met deze stap-voor-stap uitleg voor iedereen te doen is. Excuus aan iedereen die het wel gelijk lukte
Netwerkbijeenkomst voor actieve bewoners
Veel Rotterdammers maken zich sterk voor een veilige en leefbare buurt. Ze doen dat bijvoorbeeld bij Buurt Bestuurt, in een buurtpreventieteam, als container-adoptant, of door regelmatig te schouwen in de buurt. Ook u bent zo’n betrokken bewoner! We waarderen uw inzet en willen u daarvoor graag bedanken. Daarom organiseert de gemeente Rotterdam een middag speciaal voor u op een bijzondere plek. Tijdens deze middag kunt u andere bewoners ontmoeten en kennis en ervaringen delen. Ook de betrokken professionals zijn van harte uitgenodigd. Dat doen we op zaterdag 21 mei as. op de SS Rotterdam. Het programma begint om 12.30 – 16.30 uur, de inloop start om 12.00 uur. Deze middag heet wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid, Handhaving en Buitenruimte) u van harte welkom. Vervolgens is er een aantrekkelijk programma met workshops en informatiestands over activiteiten in de buurt. Ook is er volop gelegenheid om kennis te maken en te delen. En natuurlijk kunt u genieten van de prachtige locatie, het ss Rotterdam! Wilt u komen, meldt u dan aan op het formulier wat op de website staat onder het kopje "documenten". Zo kunt u zich ook aanmelden voor één van de leuke workshops. Mail het formulier naar samenbuurten@rotterdam.nl. Het aantal plaatsen is beperkt. Reageer dus snel. Heeft u vragen? Mail naar: samenbuurten@rotterdam.nl of bel naar Waheeda Dahoe, 06 51187213.
Vandaag een rondje gemaakt met bestuursleden van mooi molière, en met gemeenteraadslieden van leefbaar Rotterdam, om een kijkje te nemen hoe slecht ons park rond de kinderboerdery is, gelukkig voelen we ons gehoord en hopen dat er wat gaat gebeuren. Deze achteruitgang is een erfenis helaas van jarenlange achterstand....
Vanmiddag rond 12:00 uur waren de bewoners van de Miltonstraat Actief bezig om de straat weer vuurwerkvrij te vegen. Ook was er gelijk de gelegenheid om een ieder een gelukkig nieuwjaar te wensen... In totaal zijn er alleen al in de Miltonstraat rond de 10 zakken vol met vuurwerk weggeveegd.
Begin het nieuwe jaar met een schone en veilige straat. Ruim uw vuurwerkafval op. Een kleine moeite. Zo voorkomt u dat kleine kinderen met gevaarlijk vuurwerk gaan spelen. En dat resten vuurwerk nog maanden op straat zwerven. Natuurlijk ruimt ook dit jaar de gemeente vuurwerkafval op. Maar dankzij u is uw straat sneller schoon. Nieuwjaarsvegen010 Net als vele Rotterdammers gezellig met buren vuurwerkafval opruimen? Doe op 1 januari om 12:00 uur mee met Nieuwjaarsvegen010, www.rotterdam.nl/nieuwjaarsvegen010. Zet uw veegactie op Twitter onder vermelding van #nieuwjaarsvegen010. De jaarwisseling, een feest voor iedereen! Vuurwerk afsteken tijdens de jaarwisseling is voor de een een traditie, een ander ervaart er overlast van. Om Oud en Nieuw voor iedereen in Rotterdam feestelijk en veilig te laten verlopen, heeft de gemeente een aantal maatregelen genomen. Zo zijn er vuurwerkvrije zones in de stad en worden parkeerautomaten en containers afgesloten. Een overzicht van alle maatregelen staat op www.rotterdam.nl/oudennieuw .
Meeste keren leuk gevonden
1
3 Linda Pomp - Bewoner
Burendag in Speeltuin Pascal zaterdag 27 juni 2015
2
2 Linda Pomp - Bewoner
Buiten Beter-app voor meldingen over de buitenruimte
3
2 Roland Benjamin - Bewoner
Tijd om het gras te maaien
Twitter
documenten
NIEUW
0
TOTAAL
5
over de buurt
activiteiten
Er zijn geen aankomende activiteiten voor deze buurt.
prikbord
Een fotoshoot met een lach voor een blijvende herinnering!!
Schilder
prioriteiten
1
Veiligheid
2
Zwerfafval
3
Verkeer
wensen
1
Bewonersparticipatie
comite
leden
Jacqueline Gullit Schouten
Linda Pomp
Jerry Wesemann
mcboer
Roland Benjamin
Arie Janissen
Jeroen
Ed van Vliet
Linda Coolegem
Annie Booij
Bertus Boon
Chatgroepen worden ingeladen...