volg deze buurt
x
U kunt alleen een buurt volgen als u bent ingelogd. Heeft u al eerder aangemeld bij Buurtbestuurt? Log dan hier in. Nog niet eerder geregistreerd? Klik dan op de blauwe "Ik wil me registreren" knop.
GEBRUIKERSNAAM (IS UW EMAILADRES)
WACHTWOORD
Ik ben mijn wachtwoord vergeten
Door in te loggen kunt u reageren op berichten
U bent nog nooit op deze site geweest of heeft niet eerder uw gegevens ingevuld, maar u wilt zich wel aanmelden zodat u o.a. kunt reageren op berichten over uw buurt.
Wachtwoord vergeten
x
Bent u uw wachtwoord vergeten? Vul onderstaand formulier in
Vul uw e-mailadres en druk op "Wachtwoord opvragen". U zult een e-mail ontvangen met verdere instructies hoe uw wachtwoord te veranderen.
Stop met volgen van deze buurt
x
Weet u zeker dat u wilt stoppen met het volgen van deze buurt?
U ontvangt dan geen berichten meer over deze buurt.
Blijf op de hoogte!
x
De voordelen om uw buurt te volgen:
1
ontvang berichten van uw wijkagent over actuele zaken in uw buurt
2
blijf op de hoogte van de activiteiten in uw buurt
3
maak contact met uw buurtbewoners
4
reageer op berichten van andere buurtbewoners
1
kies uw buurt
16hovensekade
Adrien Milderbuurt
Beverwaard
Boomgaardshoek
Bospolderplein
Cool Zuid
De Esch
Digna Nieuw Engeland
Dokhavenbuurt
Essenburgbuurt Nieuwe Westen
Ganzerikplein e.o.
Gerrit van de Lindebuurt
Hoek van Holland L’Avenue
Hofstedebuurt
Homerusbuurt
Hordijkerveld
Irenebuurt
Kapiteinsbuurt
Katendrecht
Kiefhoek
Kleiwegkwartier
Kop van Middelland
Kop van zuid
Kossel
Kreekhuizen
Kruidenbuurt
Landenbuurt Delfshaven
Lusthofkwartier
Mathenesserflats
Meeuwenplaat
Middelland Zuid
Middengebied centrum
Millinxbuurt
Mooi Molière
Noordereiland
Nozemanbuurt
Osseweibuurt
Oudeland
Overschie
Pendrecht
Pernis
Prachtig Moliere
Pupillenbuurt Nieuwe Westen.
Riederbuurt
Rozenburg Het Dorp
Rozenburg Schanspolder
Schans Watergeus
Schepenbuurt
Schiemond
schiewijk oost
schoutpaden hoogvliet
Slachthuisterrein
Spangen-Oost
Sportdorp
Struisenburg
Tussendijken West - Spangen boven
Tussendijken-Oost
Tussenwater
Tweebosbuurt
Walravenbuurt
Westpunt
Wolphaertsstraat eo
Zalmplaat
Zeno / Platobuurt
ZZX Training
2
Registreren
U wordt op de hoogte gehouden via het hieronder ingevulde adres. Dit is tevens uw gebruikersnaam waarmee u op deze site kunt inloggen.
JOUW NAAM
JOUW E-MAILADRES
JOUW WACHTWOORD
NOGMAALS JOUW WACHTWOORD
of
 
3
bedankt
Bedankt voor het aanmelden. Er is een bevestigings e-mail gestuurd naar het door u opgegeven emailadres.

Na bevestiging van uw e-mailadres kunt u linksboven inloggen via de knop ‘login’ bovenin het menu van de site.
16hovensekade
laatste berichten
0
0
Rotterdammers: BEDANKT!
Datum: 4 november 2017 Tijd 13.30 uur – 17.00 uur Locatie Hofpleintheater, Benthemplein 13, Rotterdam Rotterdammers: BEDANKT! Duizenden Rotterdammers zetten zich dagelijks in voor een schone, veilige en leefbare buurt. Ze zijn betrokken bij Buurt Bestuurt, Buurtpreventie, schouwen in hun eigen wijk, beheren het groen of hebben de afvalcontainer voor hun deur geadopteerd. Zelf vinden ze dat heel normaal, maar het is natuurlijk heel bijzonder! Ook u zet zich in voor uw buurt, daar wil ik u graag voor bedanken. Ik nodig u uit voor een bijzondere middag in het Hofpleintheater. Het wordt een bijeenkomst met leuke gasten, heerlijke (Rotterdamse) muziek, lekkere hapjes, een heuse filmpremière en… de R’Oscaruitreiking. Deze Rotterdamse variant van de Oscars wordt uitgereikt aan enkele Rotterdammers die zich inzetten voor onze stad. We hopen u op 4 november te mogen verwelkomen. U kunt zich aanmelden via www.roscaruitreiking.nl. Let op: deze uitnodiging is persoonlijk. Heeft u vragen? Mail dan naar rotterdammersbedankt@rotterdam.nl Tot zaterdag 4 november! Met vriendelijke groet, Team Rotterdammers Bedankt
Op zaterdag 1 juli hebben bewoners van de Zestienhovensekade een buitenspeeldag georganiseerd voor de kinderen op de Zestienhovensekade, Molensingel en omliggende straten. Op het veldje van de Zestienhovensekade stond de Opzoomer-keet, alle spelletjes uit de keet stonden op het veld, er lag verf om verkeersborden te maken en het springkussen van Verhage stond klaar. Tussen 13.00-16.00 uur stond de muziek gezellig aan, werden er spelletjes gespeeld, stonden mensen gezellig te kletsen en te snoepen, werd er gesprongen op het springkussen en maakten de kinderen verkeersborden die opgehangen zullen worden in de straat. Dit idee is ontstaan doordat vorig jaar in samenwerking met de gemeente Rotterdam een buurtgesprek is gehouden nav. klachten over de verkeersveiligheid in de straat waar een maximum snelheid van 30 km per uur geldt, over de hondenpoep op het veldje op de Zestienhovensekade en het wateroverlast. Hierdoor is er met een aantal bewoners Buurt Bestuurt 16hovensekade opgericht. In samenwerking met de gemeente Rotterdam, gebiedscommissie en de wijkagenten van Overschie word hier hard aan gewerkt. Inmiddels staat er een bankje op het veldje en komt er nog een prullenbak en een dispenscer met hondenpoep zakjes. Ook zal er verzonnen gaan worden naar een herinrichting van de straat samen met de gemeente Rotterdam na het vervangen van de riolering in 2018. Tijdens deze dag kwamen er veel buren samen en werden er wedstrijdjes gehouden met touwtrekken en een mega groot Twister spel tussen opa’s, oma’s, kinderen en ouders. Aangezien deze dag vooral gericht was op de jongere kinderen uit de straten werden de oudere bewoners ook niet vergeten. Na afloop van de geslaagde Opzoomer-dag hebben de kinderen glazen potjes rondgebracht bij de oudere bewoners gevuld met lekkere chocolade om ook deze bewoners een fijne zomerperiode te wensen en dat aan iedereen gedacht word. Tenslotte woon je hier met elkaar. Dankzij Albert Heijn XL Argonautenweg, Snoepgenoten Overschie, Primera Overschie, Lidl Overschie, M.B. Markt, Vispaleis Overschie, Verhage Overschie, Gamma Alexanderpolder en Sammy’s Snackbar die elk op eigen manier gesponsord heeft werd deze dag nog leuker. Bedankt allemaal. We kunnen terug kijken op een geslaagde en gezellige dag en kijken uit naar een nieuwe dag met elkaar als buren.
Gelukkig is Victor Veilig gisterenavond na een misterieus uitstapje teruggebracht door wijkagent Peter van Roon. Binnenkort zal hij weer in de straat staan om zo de weggebruikers attent te maken op hun rijgedrag. Ondanks hij er nu nog even niet staat hopen we dat de weggebruikers nog steeds willen letten op hun rijgedrag in de straat.
Onze Buurt Bestuurt staat in de Overschiese Krant
Kijk op http://www.overschiesekrant.nl/lees/33193/buurt-bestuurt-zestienhovensekade-
Lief stiefkind, Waar ben je nou toch? We zijn zo ongerust.. Vanmiddag stond je er nog.. Lief stiefkind, We hebben geen afscheid genomen En we kunnen nog helemaal niet zonder jou Het was zo leeg gezicht op straat zonder jou met thuiskomen. Lief stiefkind, Ben je aangereden? Meegenomen om te lenen? Om een grapje mee uit te halen? Of door irritaties door de max snelheid van 30 naar ontevreden? Lief stiefkind, Kom alsjeblieft terug! Hopelijk ben je er morgen weer. Al is het stiekem midden in de nacht. De kinderen in de straat hebben je ook nodig...in de straat voor het verkeer ??
Meeste keren leuk gevonden
1
0 Waheeda Dahoe - Bewoner
Rotterdammers: BEDANKT!
2
0 Daisy Aalbers - Bewoner
Buitenspeeldag 1 juli 2017
3
0 Daisy Aalbers - Bewoner
Onze Victor is weer veilig terug
Twitter
documenten
NIEUW
0
TOTAAL
0
over de buurt
 

De Zestienhovensekade

De Zestienhovensekade loopt van de Delftweg (Petrus Banden kerk) tot aan de kruising Oudedijkse Schiekade/Overschiese Kleiweg. Met een lengte van meer dan anderhalve kilometer is het geen klein straatje. Het Buurt Bestuurt Comité 16hoevnesekade zet zich voornamelijk in voor het deel dat is gelegen vanaf de Rotterdamse Glascentrale tot aan de Oudedijkse Schiekade. Uiteraard rekenen wij ook de bewoners van de Molensingel en de Neel Gijsenstraat tot “onze buurt”.  

Weinigen weten dat de kade ooit de Oudedijksekade heette. Gelegen langs de Rotterdamse Schie is het niet vreemd dat er van oudsher vele bedrijven gevestigd waren. Ook sierden ooit talloze molens de oevers langs de Schie. Vandaag de dag is het een “woonstraat” waar al sinds lange tijd de buren zich voor elkaar en de kinderen inzetten. Het jaarlijkse Halloweenfeest en de waterspeeldagen werden steeds druk bezocht.

Inmiddels is er een Buurt Bestuurt Comité opgericht dat hard aan de weg timmert. Op zaterdag 1 juli organiseerden zij een evenement voor de kinderen op de zogenaamde keerlus aan de Zestienhovensekade. De keerlus is destijds geplaatst omdat vanaf de woonboten er geen vrachtwagens in dat deel van de straat mogen ivm de “schuifhuizen”.

Tientallen jaren geleden, met een herinrichting van de straat, wilden de bewoners al een verkeersluwe straat met de nodige snelheidsbeperkende maatregelen. Helaas werden de bewoners toen niet gehoord vanwege het argument: dit is een doorgaande straat, buslijn 40 rijdt hierdoor. De bus is al jarenlang verdwenen …. maar de bewoners kampen nog steeds met de doorgaande straat. Ondanks de 30 km-zone wordt hier veel en hard (vaak idioot hard) gereden. De doorgaande straat komt ook automobilisten goed van pas die de files willen ontwijken. Snel bij het Franciscus locatie Gasthuis eraf en ter hoogte van het ‘Mercedesflat’ .. hopla .. de snelweg weer op. Het is in elk geval onveilig en het zorgt voor veel ergernis bij de bewoners. Het Buurt Bestuurt Comité 16hovensekade is druk aandacht te vragen voor dit probleem.

Onze buurt is een fijne buurt. Mensen groeten elkaar, spreken met elkaar en de kinderen genieten ervan om buiten te spelen. Hoe kan het ook anders:  aan de ene kant de Rotterdamse Schie waar heerlijk gezwommen, gevaren  en (helaas de laatste jaren minder) geschaatst kan worden. Aan de andere kant ligt Park Zestienhoven. Na een grote opknapbeurt is het een prachtig stadspark geworden waar inmiddels zelf vossen worden gezien.

Het Buurt Bestuurt Comité 16hovensekade wil en zal zich blijven inzetten voor een fijne, veilige buurt …


activiteiten
Er zijn geen aankomende activiteiten voor deze buurt.
prikbord
Er zijn nog geen advertenties geplaatst voor deze buurt.
Als u een bericht wilt plaatsen, kunt u dat doen na het inloggen.
prioriteiten
1
Grasveldje keerlus
2
Verkeerssnelheid
3
Buurtactiviteiten
wensen
?
Voeg een wens toe!
comite
leden
Buurt Bestuurt 16hovensekade
Natasja Overgaauw
Daisy Aalbers
Miljoesjka Jocker
Linda
anja ruberg
Cosmas Fonville
Inge
Chatgroepen worden ingeladen...